Αποστολή σε φίλοΕκτύπωση

Εταιρικό προφίλ και Τομείς Δραστηριοτήτων

Photo Description

Τον Ιούνιο 2010 ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς των δραστηριοτήτων Shell στην Ελλάδα από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ A.E.


Η συμφωνία αφορά τις δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων, της ασφάλτου, τις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής, το υγραέριο, τα χημικά και τις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών στην Ελλάδα.


Το δίκτυο των περίπου 700 πρατηρίων Shell, μεταβιβάστηκε και αυτό στη Motor Oil και θα εξακολουθήσει να διατηρεί το εμπορικό σήμα και να διαθέτει τα προϊόντα της Shell, σύμφωνα με τη Σύμβαση Άδειας Χρήσης Σημάτων που υπεγράφη μεταξύ της Shell και της Motor Oil.


Με τη συμφωνία αυτή, η επωνυμία της εταιρείας “Shell Hellas Α.Ε.” τροποποιείται σε “Coral Α.Ε.”.


Παράλληλα, δημιουργείται κοινοπραξία μεταξύ Shell και Motor Oil με αντικείμενο την εμπορία αεροπορικών καυσίμων και εταιρική επωνυμία “Shell & MOH Aviation Fuels A.E.”, η οποία επίσης χρησιμοποιεί τα εμπορικά σήματα, διαθέτει τα προϊόντα Shell και παρέχει υπηρεσίες ανεφοδιασμού αεροσκαφών.


Όσο αφορά τις πωλήσεις υγραερίου, η “Shell Gas Α.Ε.Β.Ε.Υ.” μετονομάζεται σε “Coral Gas Α.Ε.Β.Ε.Υ.” και συνεχίζει τη δραστηριότητά της στον κλάδο εμπορίας υγραερίου με τη νέα επωνυμία.

«Η Shell μετά από παρουσία 84 χρόνων στην Ελλάδα θα συνεχίσει να προσφέρει τα κορυφαία της προϊόντα ενταγμένη στον όμιλο της Motor Oil. Η συμφωνία αυτή, διασφαλίζει ότι το εμπορικό σήμα της Shell καθώς και η παγκόσμια τεχνογνωσία στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών θα παραμείνει στην Ελλάδα για πολλά χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι με την υποστήριξη του υπερσύγχρονου και ευέλικτου διυλιστηρίου της Motor Oil, θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστική μας θέση στην αγορά ως η πρώτη επιλογή του πελάτη».

Γιώργος Θωμαΐδης,
Γενικός Διευθυντής της “Coral A.E”.,

 

Τομείς Δραστηριοτήτων

Πρατήρια


Η Coral διατηρεί κάτω από το σήμα Shell περίπου 700 πρατήρια στην Ελλάδα, παρέχοντας υψηλό επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε ένα πρατήριο Shell, ο πελάτης μπορεί να ανεφοδιάσει το αυτοκίνητό του με τα κορυφαίας τεχνολογίας καύσιμα της Shell (βενζίνη ή πετρέλαιο), να ελέγξει τα ελαστικά του, να πλύνει το αυτοκίνητο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να παραγγείλει και πετρέλαιο θέρμανσης για το σπίτι του.


Επιπλέον, στα καταστήματα "ευκολίας" που βρίσκονται στο χώρο του πρατηρίου, ο καταναλωτής μπορεί να βρει μεγάλη ποικιλία επώνυμων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, σνακ, ζεστά και κρύα φαγητά, αναψυκτικά, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και βιβλία και είδη οικιακής χρήσης.


Προτεραιότητα αποτελεί επίσης και η αυστηρή τήρηση των υψηλότερων προδιαγραφών υγείας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος αναφορικά με τη λειτουργία των πρατηρίων Shell. Ενδεικτική είναι η εφαρμογή μιας κοινοτικής οδηγίας, σχετική με την υποδομή του πρατηρίου για την ανάκτηση των ατμών της βενζίνης, ένα μέτρο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την προστασία του περιβάλλοντος.


Μάθετε περισσότερα για τα πρατήρια Shell στην ενότητα Για τον Οδηγό

 

Εμπορικά και Βιομηχανικά Καύσιμα


Η Coral A.E., εξυπηρετεί πανελλαδικά ή και εκτός της Ελληνικής επικράτειας, ένα μεγάλο εύρος πελατών χονδρικής, προμηθεύοντας με τεχνολογικά προηγμένα καύσιμα τον ευρύτερο εμπορικό τομέα από τον κλάδο βιομηχανίας, γενικού εμπορίου, κατασκευών και μεταφορών μέχρι εμπόρους υγρών καυσίμων.

Η εταιρεία συνδυάζοντας την τεχνολογική υπεροχή της Shell με ένα από τα πλέον σύγχρονα και σύνθετα σε παγκόσμιο μέγεθος διυλιστήριο, αυτό της Μότορ Όιλ, μπορεί και προσφέρει από καύσιμα απλής ορυκτής τεχνολογίας έως καύσιμα με ειδικά πρόσθετα και ειδική σύνθεση που προσφέρουν λειτουργική υπεροχή, μακροζωία και οικονομία όπου χρησιμοποιούνται.


Μάθετε περισσότερα για τα εμπορικά και βιομηχανικά καύσιμα στην ενότητα Για τις Επιχειρήσεις / Εμπορικά και Βιομηχανικά καύσιμα


Χημικά


Η δραστηριότητα του Τομέα Χημικών συνίσταται στην αποθήκευση και διανομή μιας ευρείας γκάμας προϊόντων που απευθύνονται σε χημικές βιομηχανίες. Η Coral Α.Ε. είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος / διανομέας της Shell Chemicals στην Ελλάδα. Τα προϊόντα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αναγκών και μεταφέρονται με ειδικά χημικά δεξαμενόπλοια από τα διυλιστήρια της Shell Chemicals στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Coral A.E., απ’ όπου διανέμονται στους πελάτες στην Ελλάδα και τις άλλες Βαλκανικές χώρες.


Μάθετε περισσότερα για τα χημικά στην ενότητα Για τις Επιχειρήσεις / Χημικά

 

Ναυτιλία


Η Coral A.E. είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής καυσίμων ναυτιλίας, που έχει ως στόχο να αποτελέσει τον στρατηγικό συνεργάτη του πελάτη, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα της επιχείρησής του.

Υπάρχει δυνατότητα εφοδιάσμού όλων των τύπων πλοίων από ποντοπόρα έως και μικρά αλιευτικά σκάφη, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία καυσίμων – από μαζούτ 30cst έως 380 cst και πετρέλαιο. Οι παραδόσεις μπορούν να γίνουν με πλωτά μέσα αλλά και με βυτιοφόρα σε όλη την Ελλάδα.

 

Μάθετε περισσότερα για την ναυτιλία στην ενότητα Για τις Επιχειρήσεις / Ναυτιλία

 

Άσφαλτος

 

Ο τομέας ασφάλτου της Coral Α.Ε. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αλλά και σε αγορές γειτονικών χωρών, διαθέτοντας μία ευρεία γκάμα προϊόντων που είτε είναι αμιγώς συνδετικά υλικά συμβατικού τύπου, είτε τροποποιημένα με πολυμερή - ή άλλου τύπου - πρόσμικτα είτε συνθετικά προοριζόμενα για παραγωγή έγχρωμων ασφαλτομιγμάτων είτε, τέλος, μονωτικά υλικά ασφαλτικής βάσης προοριζόμενα για πληθώρα χρήσεων, ιδανικά δε, για εφαρμογές που αφορούν σφράγιση αρμών.

 

Μάθετε περισσότερα για την άσφαλτο στην ενότητα Για τις Επιχειρήσεις / Άσφαλτος


Υγραέριο


Το υγροποιημένο αέριο πετρελαίου, περισσότερο γνωστό ως υγραέριο, αποτελεί ιδανική λύση για το σύγχρονο σπίτι, τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις προσφέροντας ενεργειακές λύσεις σε προσιτές τιμές. Με πάνω από 3.000 πελάτες σε όλη την Ελλάδα, με 3 εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα και πάνω από 100 εργαζομένους, η Coral Gas προσφέρει αξιόπιστα προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση.

 

Μάθετε περισσότερα για το υγραέριο στην ενότητα Coral Gas